Productspecificatie

Productnaam
Bossche koekwaus
Productinformatie
HE KOEKWAUS BENDE GIJ D'R OK WEER
Heerlijke roomboter koeken met een gat erin.
roomboter met beetje mokka, honing en kaneelgranules.
Daniƫls Bossche Koekwaus
Het moet rond 1883 zijn geweest dat een goed gemutste bossche koekenbakker bij toeval de eerste ovenverse koekwaus produceerde. Zoals bij veel uitvindingen was ook toen sprake van toeval. Omdat hij wat te gul was met kruiden en specerijen, kreeg het
tweede deegmengsel van die dag een andere samenstelling. Uit zuinigheid wilde hij niets weggooien en bakte hij er toch koekjes van. Met zijn duim prikte hij er eerst een gat in om ze zo van de "goede"te onderscheiden. Toen ze klaar waren, at
hij ook van het misbaksels. En wat bleek? nog nooit had hij zoiets heerlijks geproefd. hij haalde zijn vrouw erbij en haar conclusie was: De ge zon lekker kuukske nie eerder bedocht het, "KOEKWAUS de ge d'r bent!"
vertaling: Dat je zo'n lekker koekje niet eerder bedacht hebt," KOEKWAUS die je bent!"
Afbeelding
Ingredienten
TARWEbloem,roomboter,basterdsuiker, water,honing,suiker,zout,citroenrasp,mokka-extract, kaneel, rijsmiddelen(E500,E503)
Allergenen
TARWE, GLUTEN, LACTOSE
Bewaaradvies
Houdbaarheid: ca. 90 dag(en).
Bewaartemperatuur: 20 °C